5 de nov. 2010

I LA NOVA OBRA ÉS....

I l’obra que estem preparant es diu LES MENTIDES AMB LES CAMES LLARGUES” D’EDUARDO DE FILIPPO.

Eduardo de Filippo (1900-1984), nascut a Nàpols, va ser actor, director i dramaturg de teatre, cinema i televisió, amb una preferència per la comèdia a la qual ella fegia tocs dramàtics, va ser molt prolífic i va deixar una extensa obra. Està cosndierat el dramaturg més popular del segle XX a itàlia després de Luigi Pirandello.
La seva producció més coneguda “Filomena Maturano” situada a la postguerra és un dels símbols, en teatre, del Neorealisme Italià. També destaquen alguns latres títols com La Gran il.lusió. L'art de la comèdia i Dissabte, diumenge, dilluns, tots dos estrenats durant els darrers 25 anys a Catalunya.
Quasi totes les seves obres reflecteixen la situació econòmica i moral de la Itàlia de la postguerra i reflexionen sobre els canvis en els sentiments i en les condicions de vida, la frustració, la pobresa i la hipocresia, des d'una posada en escena de comèdia costumista. Però el denominador comú en el seus missatges és mostrar un rebuig instintiu a la injustícia, a l’abús i a la superxeria.
A les Mentides, situada al 1946, De Filippo reflexiona sobre un dels seus temes favorits: la hipocresia i el seu justificant humà: la necessitat d'esborrar allò que no ens agrada o ens moleta per construir la nostra vida social de forma "decent".


OI QUE SONA BÉ?

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt bè! es de suposar que l'estrenereu amb el nou Casal! si?
a Juny de 2011 ? ja fa ganes de tornar a aquell espai, tant estimat per alguns de nosaltres!

ah, i sí, benvinguda als nous membres!