16 d’oct. 2019

COMUNICAT DE LA JUNTA DEL GRUP

Arran de la sentència del procés la junta del Grup de teatre Casinet vol comunicar als seus socis i seguidors del grup de teatre que entenem el diàleg com a solució dels conflictes.
Per això per unanimitat dels components de la junta hem decidit signar el manifest que més de 300 entitats civils catalans han signat.
A la web: http://www.lafede.cat/la-societat-civil-catalana-rebutja-la-sentencia/ podreu trobar quines entitats signen el manifest.

Aquest és el manifest:

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica, MANIFESTEM:
PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

 SEGON: Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades. Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat. Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER: Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya. Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític. Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.