6 de juny 2019

Un nou treball del Grup Jove

Les noies del Grup de Joves del G.T. Casinet de la Font d’en Fargues, trobo que son molt eixerides, millor dit, molt agosarades. En proposar l’obra que calia representar aquest any per la festa major del barri, anomenada Sis autors en cerca d’uns personatges de l’autora d’Horta, Mireia Arbós, decideixen desmuntar l’obra, i crear un trencaclosques per fer un joc interpretatiu fonamentat en la idea de la autora, però nomes respectant el títol i les pautes del guió. Total, que decideixen reescriure l’obra, inventant-se unes histories que conformen els diferents esquetxos, fins arribar a la fi.

Tot aquest garbuix, dona un resultat estrany. A veure..., com ho explicaria jo perquè ho entengueu….. Es una comèdia tradicional, si, però no gaire. Hi ha una directora, si, però no dirigeix. Hi surten unes actrius, si, però quasi no actuen. Han muntat una escenografia, si, però a qualsevol cosa en diuen escenografia. Tenen un vestuari, si, però per no anar despullades. Hi ha, una il·luminació, si, però per no deixar la sala a les fosques. També hi ha uns efectes especials, si, perquè hi col·labora el públic. Està claríssim, desprès d’aquesta explicació, crec que no entrareu a la sala. O potser si, que voldreu veure quant interessant és el treball d’aquestes joves, que s’han escarransit el cap escrivint unes historietes que en clau d’humor critiquen alguns tics de la societat actual. Veureu, des de la visió d’aquestes joves com agraden al públic les xafarderies, fins a quin punt les histories de terror tenen grapa en la gent, com presentem un mon ensucrat de princeses Disney als nostres fills, i finalment, perquè els musicals entusiasmen al personal. La raó del perquè de tot plegat, són en definitiva les histories explicades dalt de l’escenari, les que fan gaudir el públic, i aconseguint un somriure còmplice.

Està clar que les noies dediquen un temps de la seva vida al teatre, per contar aquestes sensacions i s’esmercen d’allò més. Aquest esforç si que el copsareu en aquest muntatge, i creiem que serà del vostre grat.

 Si que cal senyalar que la feina del director i ajudants, ha estat nomes el de coordinar el treball de les dotze components del Grup Jove que, han creat, escrit i posat en escena aquesta comèdia, amb el resultat que veureu si veniu a la representació al Casal, d’aquest any.