3 d’oct. 2016

25 ANYS D'HISTÒRIA

Aquest és el text que en motiu del 25è aniversari del grup  la veterana membre del grup Griselda va escriure i va llegir als espectadors.

"El grup Casinet vol agrair a tots els presents, que hagueu vingut a veure l’obra que avui representem per celebrar els nostres segons 25 anys de teatre. Fa 25 anys que el grup Casinet va arrencar amb aquest mateix nom, tot i que va ser 25 anys abans que va començar a gestar-se, tot i que amb un altre nom. D’aquells primers membres, ara mateix només queden dins del grup els Moya. L’ Àngels i el Jesús. 

Aleshores, tots érem molts joves, i molt prims, i per representar a senyors i senyores de l’edat dels nostres pares o avis, ens pintàvem cabells blancs i moderàvem la nostre energia juvenil intentant fer posat de persona gran i seriosa, tot i que no se si ho aconseguíem. Però com tantes altres coses de la vida aquella etapa es va acabar. Va ser passats 25 anys quan ens vàrem retrobar i decidir tornar a l’escena del crim, o de la comèdia si voleu. I ho vam fer precisament amb Trampa per a ratolins d’Agatha Christie. Llavors el que ens calia, era amagar panxa i fer posat de xitxarel·lo o xitxarel·la, tant se val, a fi i afecta de dissimular els anys que havien passat, gairebé sense adornar-nos-en. 
Abans d’arribar al Casal de la Font d’en Fargas, vàrem estar 1 o 2 anys, com aquell que diu de relloguer, no teníem ni local fixe per assajar, fins que els Moya ens van dir molt seriosament que podíem venir a fer teatre aquí . Com molts de vosaltres ja deveu saber, el Casal de fa 25 anys no tenia pas res a veure amb el que és avui. D’entrada, fotia un fred que pelava, a l’hivern assajàvem amb els abrics posats clar, i fins i tot teníem unes goteres que quan plovia era impossible estar al escenari, per això molts cops l’assaig es feia al bar on aquella meravellosa estufa de llenya ens acollia. El dia abans de l’estrena també havíem de fer la neteja de la sala i dels lavabos perquè tot estigués una mica mes presentable pel respectable públic que venia a veure’ns "

Tot ens ho fèiem nosaltres, be això si fa no fa, continua sent igual, com la majoria de grups amateurs. Però ens ho havíem passat molt i molt be! Veniem a assejar2/3 cops per setmana com a mínim i fins les tantes de la nit, tot i que molts matinàvem força, i molts diumenges veníem a passar el dia. Portàvem la canalla, dinàvem plegats entra assaig i assaig i si convenia escalfàvem la truita de patates a la tant apreciada estufa. Mentre uns assajaven una escena, altres passaven lletra i el nostre sastre particular tallava vestits que duríem a escena, fen servir la gran taula de billar del mateix bar. 

La veritat es que fèiem bastants bolos i volem recordar de manera molt especial al Josep Salvatella que amb la seva furgoneta i bona voluntat ens portava els trastets a munt i avall allà on fes falta, o si convenia ens muntava un escenari, i ell va ser qui va animar als Moya a venir a fer teatre aquí. Gràcies Josep! 
Ha passat molta gent pel grup, hem tingut diferents directors, diferents actors i actrius, grans i joves i amb els Pastorets hem pogut incloure nens i nenes, cosa que ens feia molta il·lusió. A tots i totes, els d’abans, els d’ara i els que vindran us volem donar les gràcies per haver fet i fer encara possible que el grup Casinet segueixi viu. 
Tant de bo joves del barri s’animin per fer teatre, estem segurs que els hi encantaria. En tots aquest anys hem fet moltes obres, des de Terra Baixa a Quan és ell i ella, passant per El Senyor Perramon, El Baldiri de la Costa, Arsènic i Puntes de Coixí, El barret de Palla d’Italia , etc etc i ara de nou Trampa per a Ratolins que esperem us agradi.