5 de jul. 2012

Assaja que Assajaràs!



   Ja fa uns mesos que estem preparant el nostre segon espectacle d’aquest any que presentarem el proper mes d’octubre dins el marc de la Mostra de Teatre d’Horta-Guinardó i que uns dies després tornarem a fer a la sala del Casal Font d’en Fargues.
  
   Es tracta del text “No hi ha lladre que per bé no vingui”, del dramaturg italià Dario Fo. Un vodevil de ritme trepidant i d’estructura clàssica, amb sofà (butaques, en aquest cas), pistola i embolics amorosos per tot arreu.

   Per nosaltres és un repte fer aquesta peça per les dificultats que té desenvolupar una comèdia (presència constant de ritme, personatges molt ben definits, resolució de situacions còmiques mitjançant tècniques de mim, etc), a més a més, pel fet que venim de fer com a primer espectacle de la temporada i després de les obres de rehabilitació del Casal una peça dramàtica com és “L’Helicòpter”, de Maria Barbal. Res a veure!

Us hem de dir que ens va fer molt contents la vostra massiva presència a les dues representacions de l’Helicòpter i és, per això, que ara estem treballant molt dur per no decebre les vostres expectatives respecte d’aquest text de l’autor italià. Si algú de vosaltres ha vist alguna peça abans de Dario Fo (les més conegudes són “Mort accidental d’un anarquista” i “Aquí no paga ni Déu”) sabreu el tipus d’humor que desprenen. En una primera lectura, ens trobem una situació còmica que protagonitzen personatges molt propers a nosaltres (nosaltres podríem ser ells), però, en una segona lectura més profunda veurem que aquest italià d’esquerres, anarquista i bufó (com es defineix ell mateix) carrega d’una manera rellevant contra tot el que es posa per endavant; en el nostre cas posa de manifest l’actitud hipòcrita i manipuladora de les persones quan necessiten exercir-la en benefici propi.


No volem explicar res més per no desvetllar gaires coses. Us hi esperem a tots el proper mes d’octubre.

1 comentari:

admiradora ha dit...

enhorabona, això rutlla!
gaudiu-ne!

una vella admiradora.