16 d’abr. 2012

TENIR MEMÒRIA HISTÒRICA


Extracte de la història del nostre grup , aquesta setmana cal tenir-la molt present:

ORÍGENS
  ...ens hem de remontar als anys 60. El grup va començar al petit teatre de l'escola Centre Montserrat Xavier del carrer Enmengarda , a Hostafrancs, i poc després vam passar a "la Nova obrera" del carrer Guadiana, de Sants.
El "vell" del grup va fer en aquella època els 25 anys!! i el grup és va desfer precisament perquè el director havia d'anar a la "mili"...o sigui a fer el soldat, que a les hores era obligatori..
Passats 25 anys, aquells " joves artistes" aleshores ja granadets vam retrobar-nos i decidir engegar de nou l'afició a la faràndula.

Arribada al CASAL.
Després d'un temps d'anar a munt i a vall vam tenir la oportunitat, gràcies als Moya (Jeśus i Àngels) que eren del barri, de poder instalar-nos al Casal de la Font d'en Fargues com un dels grups "residents".
A vegades els assajos els fèiem diumenge, fen un àpat col·lectiu i portant la canalla. S'improvisava un taller de costura per fer els vestits d'època i la taula de billar servia per tallar la roba.
Com oblidar aquelles nits d’hivern entre setmana, aquelles nits d'assaig a dalt d'aquell enorme escenari, on hi feia un fred que pelava! . A vegades per no morir congelats ens quedàvem a la bonica sala del bar on hi havia l'estufa de llenya, que amb la seva escalfor i la seva entranyable olor a llenya cremada feia passar l’estona més càlidament.
El dia abans de la representació si feia falta ( i en feia) és netejava el teatre i el w.c...

Desprès de passar moltes penúries al vell però entranyable Casal, per fi fa un any alguns dels que vam començar l'aventura feia molts anys vam poder començar gaudir del renovat Casal.
Alguns dels que van començar ja no hi son entre nosaltres, uns ho han deixat i altres ja estan actuant o fent escenaris més a dalt dels núvols ,però tots i cadascun d'ells pertanyen una mica al esperit del Grup de Teatre Casinet.



3 comentaris:

una vella coneguda ha dit...

casinet for ever!

hauriem d'anar pensant en una celebració del 50è aniversari d'el grup de teatre!

una vella coneguda ha dit...

Casinet for ever!

Hauriem d'anar pensant en celebrar el 50é aniversari del grup!

admiradora ha dit...

Enhorabona al Casinet per la nova obra l'Helicopter! heu fet un bon treball. no us atureu!