5 d’abr. 2012

Paraules del director


         L’Helicòpter és el primer text dramàtic de l’escriptora de Tremp, Maria Barbal, autora de la coneguda novel·la “Pedra de tartera”. També és el primer text que nosaltres fem com a part del grup Casinet després de la nostra incorporació el passat mes de gener a les activitats teatrals del Casal.

    L’acció es desenvolupa a la sala d’estar d’un hospital de comarca, on coincideixen en les seves estones lliures pacients de diversa consideració i el personal mèdic que els atén. Aquest espai serveix d’excusa per a què s’estableixin relacions, a través de les quals coneixem els seus passats, les seves preocupacions i els seus somnis de futur. 

      Alguns d’aquests pacients estan profundament marcats per limitacions físiques o psíquiques, però tot i així també manifesten els seus desitjos més íntims. Dins aquest marc, un dels personatges adoptarà una decisió que esdevindrà transcendental i determinarà el resultat final de l’espectacle.

  Per mi, i per tots els actors nous d’aquest projecte (n’hi ha dos que van fundar el grup, una altra que ja ha participat abans en altres espectacles presentats al Casal i una darrera que participa de manera simultània al Foment Hortenc), ha estat un plaer passar hores i hores junts, treballant i posant els nostres sentiments al servei dels personatges -cosa que no se si hem aconseguit del tot-.
   Algunes estones ens hem divertit i d’altres ens hem encallat. I també hem rigut, molt, perquè per això estem aquí, per passar-ho bé.
  Bé, tots nosaltres us volem oferir aquest Helicòpter des de la humilitat d’aquells que comencen, i esperem que vosaltres el rebeu des de la generositat d’aquells que comprenen que totes les coses tenen un principi i un temps d’aprenentatge.

Lluís Cantero

1 comentari:

Griselda ha dit...

bon treball amb l'Helicopter, tot i ser una obra dificil de pair.

enhorabona a Lluis Cantero i a tots els que hi heu participat d'una o altre manera.

..ara més ...