29 de nov. 2011

Quina por: En llucifer!

Un del gran valor que transmet l'obra dels pastorets és la capacitat per integrar gent de diferents edats, des de petits dimonis de cinc anys fins a pastors de més de vuitanta.
Els pastorets del casal també ha apostat per ser una obra feta i dirigida per a la gent del barri, gent amb molts anys d'experiència com en cas d'en Toni que entrevistàvem la setmana anterior però també com en Josep, jove que ha trobat en el nou casal un espai per obrir-se al barri.

Sóc en Josep Capdevila Jane vaig néixer el  31/05/1984. Estic casat.
  
Quants anys portes vivint al barri? 
Des de que he nascut. Exactament 27 anys

2- Sabem que has estat una persona molt lligada al petit barri de la Font d’en Fargues, quina ha estat o és la teva tasca ?
Durant molts anys he estat vinculat a diferents entitats dedicades al lleure. Sempre m'ha agradat transmetre valors i educar als més petits. El món del lleure és per a mi la meva segona família.

3- Quins són els teus primers records del casal?
Jo el casal el recordo de pasar-hi per davant moltíssimes vegades i de quedar-me contemplant l'edifici ja que particularment m'encanta. Però mai vaig decidir entrar-hi fins ara que he decidit representar els pastorets.

4- I ara, quan el casal s’ha fet un rentat de cara, s’ha rejovenit, ara t’has llençat al món de la interpretació, Havies tingut altres experiències en aquest àmbit? I per què fer ara els pastorets? Qui et va animar? Va ser una qüestió personal?
Si. Faig teatre amateur des de el 8 anys però ara portava com uns 4 anys que no en feia.
Ara he decidit fer els pastorets perquè és una tradició catalana molt bonica i penso que seria una llàstima perdre-la. Per això i que ara hem estrenat el nou casal ha sigut un bon moment per entrar-hi, conèixer nous amics i gaudir del teatre.
Realment no em va animar ningú, va ser una decisió personal ja que em trobava en el millor moment per apuntar-m'hi.


5- Què signifiquen els pastorets per una persona com tu?
Són una tradició i una manera de viure el Nadal. Des de que tenia 5 anys els meus pares sempre em portaven a veure els Pastorets, formava part d'una de les coses més que fem al Nadal. Durant les vacances de nadal, fèiem cagar el tió, venien els reis i també anavem a veure els pastorets. Sempre m'han fet molta gràcia les històries d'en Lluquet i Rovelló.

6- I per acabar: sortirà bé l’obra? Tindrà èxit?...
L'obra sortirà genial ja que tots hi hem posat moltíssima il.lusió i perquè creiem en el projecte i estimem el teatre. Penso que serà un gran èxit i li auguro molts anys en el casal.

3 comentaris:

Griselda (de las antigues del grup) ha dit...

dons esforçat en fer posat de dolentot, perquè fas cara de bon jan.... benvingut al grup!

Anònim ha dit...

...I a la fi, ahir gairebé et menges en Satanàs,....que semblava que li muntaves la vaga general. Molt bona actuació.

Simeó

Llucifer ha dit...

Moltes gràcies! La veritat que ahir em vaig sentir molt agust interpretant el personatge. Espero continuar seguint interpretant en llucifer ja que li he agafat molt de carinyo..