23 de set. 2011

Crónica de l'actuació al casal


Aquí teniu la crónica del Sr director de les actuacions del nostre grup el cap de setmana anterior:

Mentides amb les cames llargues: una estrena digna del Casal

El dissabte 17 i el diumenge 18 de setembre, finalment el Casal de la Font d’en Fargues renovat va acollir el seu primer espectacle, Mentides amb les cames llargues, l’obra llargament esperada del grup de teatre del Casinet.

Amb un ple històric en totes dues representacions i amb l’escalf d’un públic entusiasta i acollidor, l’estrena oficial del muntatge a Barcelona va resultar un èxit.
La connivència del públic amb els actors i amb l’obra, que va ser clarament acceptada pels assistents, va crear una complicitat que féu pujar el llistó de la representació.

Tot i els previsibles inconvenients i sorpreses per l’estrena d’un local que no havia esta provat encara a ple rendiment, el resultat va ser encoratjador, tant per al públic com per a la companyia. Tant l’escenografia, sòbria però elegant, com la banda sonora de deliciosa música popular napolitana, com les llums i, sobretot, l’entrega incondicional dels actors i el magnífic text d’Eduardo de Filippo, van respondre a les expectatives que s’havien creat.

El Teatre Casinet ha pujat un graó més en el seu creixement com a grup. Després d’excel·lents provatures com Deu històries d’amor, de Francesc R. Pereira, o Dames juguen i guanyen, les Mentides han estat un tour de force per a una companyia que vol apuntar més lluny i amb més força. La “comèdia dramàtica” de de Filippo, com ell mateix la qualifica, és un trencacolls en el qual s’han ensorrat moltes companyies, perquè demana, alhora, el traç gruixut de la rialla i la fina pinzellada de la tendresa i de la humanitat defilippiana, que veu sempre, sota l’amargura que crea una realitat cruel i miserable, el fons d’humanitat que ens acosta als seus personatges sempre fràgils i sempre tan propers a nosaltres mateixos.

La companyia se’n va sortir amb molta dignitat, amb els alts i baixos propis d’un grup no professional, però amb interpretacions notables i amb una harmonia escènica envejable per a un grup amateur.

Gràcies, doncs, a tots aquells que ens han donat suport en aquest darrer i en els anteriors projectes i que ens han ajudat a créixer. Us prometem més teatre i un afany de superació per arribar encara més lluny. Estigueu atents al nostre bloc perquè aviat, molt aviat, us anunciarem el nostre proper projecte que, si els déus ens acompanyen, podreu veure pels volts de la festa major i que, us ho assegurem, us sorprendrà.

Pere Puértolas