27 de març 2010

DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Manifest del Dia Mundial del Teatre 2010 per Judi Dench

El Dia Mundial del Teatre és una ocasió única per celebrar el Teatre dins un ventall de formes diverses. El Teatre és una font d’entreteniment i d’inspiració, i té l’habilitat d’unificar les cultures i la gent d’arreu. Però el Teatre és molt més que tot això i ofereix, alhora, l’oportunitat d’educar i d’informar.

El Teatre es representa per tot el món i no sempre en els escenaris tradicionals. Una representació pot tenir lloc en un petit poble de l’Àfrica, en una muntanya d’Armènia o en una petita illa del Pacífic. Només li cal un lloc i un públic. El Teatre té la capacitat de fer-nos riure i de fer-nos plorar, però també ens hauria de fer pensar i de fer reflexionar.

El Teatre sorgeix a partir del treball en grup. És cert que els actors són les persones visibles, però darrere el teló també hi ha un gran col·lectiu de professionals. Aquestes persones, tan importants com els actors, demostren tenir habilitats especialitzades i diverses que fan possible una producció. I, per tant, també haurien de compartir els triomfs i els èxits que es puguin esdevenir.

El 27 de març és oficialment el Dia Mundial del Teatre. Però per molts altres motius, cada dia hauria de ser considerat com el dia del teatre ja que tenim la responsabilitat de continuar amb la tradició d’entretenir, d’educar i d’il·luminar els espectadors, sense els quals, no existiríem.

4 comentaris:

encantada ha dit...

a veure quan queda clar sí hem de dir Fargues o Fargas ... endevant el teatre !

admiradora admirada ha dit...

mira que està callat aquest bloc, eh ?

que fa el Grup Casinet ? portarà l'obra a la Pobla de Mafumet el 8 de Maig ? i al Congrés el 9 de Maig ?

espero i desitjo que tos els - i les - membres del grup estiguin en marxa per "donar espectacle" alpublic "que tant els vol " ...

apa. ah i bon dia de Sant Jordi !

admirada encantada ha dit...

he llegit una frase que estaria bé que el grup fes seva:

"exercitem-nos a pronunciar bé, a manera d'exercici, ni que sigui pronunciant ben exageradament, paraules en què la dicció en falla"

penso que és un molt bon consell, i no tant sols per aquells que han de parlar en pùblic.

encantada admirada ha dit...

frase a recordar (i practicar):

exercitem-nos a pronunciar bé, a manera d'exercici, ni que sigui pronunciant ben exageradament, paraules en què la dicció en falla