9 de des. 2015

Els Pastorets amb ulls de nen

Darrers assajos dels Pastorets d’enguany, l’“avia“ Carme torna a explicar la mateixa història de cada any, i jo adult amb uns quants anys i Pastorets a l’esquena la miro indiferent com qui ja sap què vindrà després... però ves per on que la vida està plena d’instants màgics i brillants i en aquell moment que l’àvia veu com s’adormen els seus néts, giro el cap i contemplo com els dos marrecs de 4 i 6 anys que tinc a banda i banda, la miren i en els seus d’infant hi veig una mirada plena de serenor, emoció i cal.lidesa. Es llavors quan penso que només per aquests breus moments , tal com cantaven els Pets: Una estona de cel, val la pena fer els Pastorets. 

     I és que tot seria més fàcil si deixessin oblidades a les estanteries de les preocupacions les ulleres d’adult del dia a dia, penso que seria bo, treure’s les ulleres de l’edat per veure amb ulls de nen la màgia dels Pastorets. 
     Veure amb ulls de nens significa reviure de nou la màgia del conte: Tenir la valentia del Lluquet i la gana del Rovelló, tenir les esperances i les alegries dels pastors, tenir la por i la pena del Getsé, o la bogeria del Jeremies, viure amb ulls de nens les pors d’en Josep i Maria, les dolenteries d’en Satanàs i la seva tropa o la fermesa dels àngels al lluitar contra el mal i anunciar el naixement del fill de Déu. 
     Veure amb ulls de nens significa fer dels Pastorets la gran festa del Barri, com la gran taula compartida on cadascú posa un dels ingredients dels menjar, on malgrat que hi hagi algú que porti un menjar no tan bo com l’altre tots hi aporten allò que més saben fer. Malgrat no ser artistes professionals posar les millors de les intencions... 
   Veure amb ulls de nens significa deixar enrere les individualitats i donar pas a deixar-se portar pels consells dels altres, a escoltar-los, a ser agraïts amb els que ens envolten. 
  Veure amb ulls de nens significa guanyar la partida al consumisme de celebrar sense sentit i a deixar de córrer per arribar a cap altre lloc, gaudir del present sense preocupar-se per quelcom que no sabem que passarà. 
   Ens calen ulls de nens per viure del tot la vida, ens calen ulls de nens per viure el Nadal, ens fan falta ulls de nens per transportar-nos a dos mil anys enrere i viure la història màgica dels Pastorets. 

 




    Si ho fem, us ven asseguro que el proper dia 13 i 27 en un senzill casal d’un barri de Barcelona és tornarà a reviure la veritable essència del Nadal.

Us hi esperem!